– farverigt og krydret
Ingredienser
- 200 g røde linser
- 2 liter vand
- 2 laurbærblade
- 1 stang kanel
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 spsk. smør
- 275 g diverse grøntsager, vaskede, skrællede og skåret i terninger ( gulerod, selleri, evt. persille)
- 2 tsk. hele spidskommen
- 1 tsk. knuste, tørrede små chilier
- 1 cm frisk ingefær, revet fint
- 2-3 kviste koriander eller persille
- lidt citron til servering.
Fremgangsmåde
- Ligesom ris, skal linser skylles grundigt, så støv og evt. små sten ikke koges med.
- Lad dem herefter dryppe af i en sigte.
- Kog vand, lidt salt, laurbærblade og kanelstangen i en stor gryde.
- Når vandet koger, hældes linserne ved og der kommes låg over.
- Lad det simre 20 minutter, eller indtil linserne er kogt helt møre.
- Tag låget af og fjern eventuelle urenheder.
- Tilsæt gurkemeje og smør sammen med grøntsagerne, læg låget på igen og forsæt med at koge ved samme varme, indtil grøntsagerne er kogte.
- Rist spidskommen og chili på en varm pande og stop, når duften begynder at brede sig.
- Tilsæt spidskommen og chili i suppen sammen med ingefær, og lad det hele koge godt sammen.
- Krydr med salt og peber.
- Retten spises rygende varm med en ordentlig tot frisk koriander og gerne persille og citronbåde ved siden af til at presse mere frisk saft i suppen.
Tips
Ved siden af sådan en herlig linsedall, er det perfekt med godt groft brød, som man bryder og dypper i suppen. Skær også gerne et stort fad med agurk, gulerod og friske salatblade, som man kan guffe ved siden af, så man også får lidt sprødt. Du kan sagtens bruge andre linser, grønne eller gule, hvis du ikke har mulighed for at få de røde. Du skal bare være klar over, at mange af de grønne linser kræver lidt længere kogetid.