– gult, rødt og grønt
1 omelet
Ingredienser
- 3 æg
- 2 tsk. smør
- ½ dl. mælk
- 1 tomat
- 2 kviste persille
- salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl tomat og persille grundigt og dryp godt af.
- Pluk persillen, hak den groft og gem den lidt væk.
- Tomaten skæres ud i passende stykker (blomsten skæres fra og kasseres). Stil tomatstykkerne lidt væk sammen med persillen.
- Slå nu æggene ud i en stor skål og pisk dem sammen.
- Kom mælk i æggene og krydr med salt og peber.
- Æggemassen kan sigtes, hvis du er i tvivl, om der skulle være kommet æggeskal med i farten.
- Smelt smørret på en varm pande og hæld så æggemassen heri og steg ved moderat varme i nogle minutter.
- Det er vigtigt at der ikke er for stærk varme, da den så vil brænde på inden den bliver tilberedt helt igennem.
- Efter 2-3 minutter drysses tomater og persille ud over og der krydres let med salt og peber.
- Vend omeletten og steg den let på den anden side.
Tips
Du kan spise omeletten med groft rugbrød og masser af frisk frugt ved siden af. Du kan også udskifte tomater og persille med eksempelvis små buketter broccoli kogt møre i let saltet vand, som herefter køles ned og bruges på samme måde som tomaterne i opskriften.