– let, fisket og smagfuldt
1 person
Ingredienser
- 1 stort æg
- 5 g smør
- 50 g laksefilet
- 30 g spæd spinat (ca. en håndfuld)
- salt
- 1 skive fuldkornsbrød
Fremgangsmåde
- Vask spinaten grundigt og dup den tør.
- Rist brødet og skær det i lange stave ca. 2 cm brede, så du får 3 stykker.
- Skær nu laksen i tynde skiver, som passer til brødet, læg skiverne på brødstavene, krydr med lidt salt og bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader i 6-8 minutter.
- Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen og kom efterfølgende lidt salt i.
- Kom smørret på panden og smelt det, uden at det tager farve.
- Kom ægget på og rør i massen, imens den bliver fast.
- I sidste øjeblik tilsættes spinatbladene – lad dem lige falde sammen og blande sig med ægget, inden du anretter og serverer.
Tips
Hvis spinat ikke er til at skaffe, kan du udmærket udskifte det med tomater, som du skærer i mindre stykker, steger og serverer ved siden af som tilbehør.