Læge Behandling

Sådan forholder vi os til coronavirus (COVID-19)

Alle kan føle sig trygge i Elsass Fonden - herunder følger information til gæster

I Elsass Fonden sørger vi for at overholde alle myndighedernes påbud og anbefalinger vedrørende coronavirus (COVID-19).

Mange af vores aktiviteter er flyttet online, mens enkelte tilbud fortsat udbydes med fysisk fremmøde - dog kun når det er muligt i henhold til myndighedernes gældende restriktioner.

Hvorfor afholder vi fysiske aktiviteter?

En af de vigtigste årsager til, at vi afvikler aktiviteter med fysisk fremmøde er, fordi vi oplever en interesse og efterspørgsel. Herudover ønsker vi aktivt at modvirke risikoen for, at mennesker med cerebral parese føler sig isolerede og alene i en svær og usikker tid. 

Vi afvikler eksempelvis arrangementer med over 10 deltagere på forsvarlig vis, som blandt andet indebærer god afstand, let adgang til håndsprit og eventuel opdeling i mindre grupper.

Du kan med andre ord føle dig helt tryg ved at deltage i fondens aktiviteter - uanset om de foregår i den virtuelle eller fysiske verden.

Om aflysninger og tilbagebetaling af deltagergebyr


Mange af fondens aktiviteter kræver ikke betaling ved tilmelding. Hvis du har betalt for din deltagelse - og aktiviteten bliver aflyst - så refunderer vi altid det fulde indbetalte beløb.

Konkrete corona-tiltag

Vi har indført følgende tiltag i henhold til fysisk fremmøde i fonden:

Fri af symptomer
Vi møder kun ind i Elsass Fonden, når vi føler os raske og er uden symptomer på COVID-19. Det gælder både fondens medarbejdere og gæster.

Afstand
Vi sørger for, at aktiviteter altid foregår, så det er muligt at opretholde min. 1 meters afstand. Hvor dette ikke er muligt – fx pga. tæt, fysisk støtte – vil der være værnemidler til rådighed (mundbind og visirer). Selv anvender vi mundbind eller visirer, når afstanden er under 1 meter i længerevarende tid (2-3 minutter).

Ved møder, kurser, konferencer, måltider mv. stilles borde og stole op, så kravet om afstand overholdes. Borde og stole må derfor ikke omrokeres. Afstandskravet gælder også udendørs.

Håndhygiejne
Vi følger alle hygiejneregler påbudt af myndighederne. Vi har særligt fokus på høj håndhygiejne og opfordrer alle vores gæster til jævnligt at vaske hænder og spritte hænderne af. Der er opsat standere med sprit mange steder i huset, så det er nemt for alle.

Rengøring
Vi rengør test- og undersøgelsesrum samt legetøj efter hver aktivitet.

Øvrige lokaler rengøres også udførligt. Borde, stole, håndtag og alle andre overflader sprittes af dagligt – visse kontaktflader 2 gange.

Toiletterne rundt i huset rengøres minimum 2 gange dagligt.

Måltider
Mad serveres enten portionsanrettet, som ’madpakker’ (fx to-go-poser) eller som buffet, hvor der vil være særlige foranstaltninger og retningslinjer, som gæsterne bedes følge.

Overnatning
Overnattende gæster sover som udgangspunkt på egne værelser (1 person eller 1 familie). I 2-værelsers lejligheder kan der bo 2 personer, der ikke er i familie, i hvert sit værelse.

Overnattende gæster opfordres til primært at anvende toiletter i egne værelser.

Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg både før, under og efter besøg i Elsass Fonden. Vel mødt!

Læs også...

Coronavirus Stock

CP og corona - er jeg særlig udsat?

Elsass Fondens anbefalinger til, hvordan du bør forholde dig til cerebral parese og coronavirus alt efter alder og grad af fysisk handicap.

Læs mere ›
Danrmarkskort Hovedstaden

Find en aktivitet

Se vores aktuelle tilbud for børn, unge og voksne med CP - samt fagpersoner på området.

Læs mere ›