Deltagere søges til forskningsprojekt, som undersøger kognitiv funktion hos børn og unge med CP
Bør alle børn og unge med CP tilbydes kognitiv undersøgelse? Og hvilke indsatser kan afhjælpe kognitive vanskeligheder hos skolebørn?
Det er nogle af fokusområderne for et 3-årigt forskningprojektsamarbejde mellem Rigshospitalet, Center for Hjerneskade, Aarhus Universitetshospital og Københavns Universitet.
Ved at deltage kan I hjælpe os med at forstå, hvordan børn og unge med CP eventuelt ligner og adskiller sig fra børn og unge uden CP - hvordan hjernen tænker og arbejder. Desuden bidrager det med vigtig indsigt, som kan hjælpe med at forbedre fremtidige undersøgelser og behandlinger for børn og unge med CP.
Projektet har været i gang siden 2023 og løber frem til 2026. Elsass Fonden støtter projektet økonomisk og indgår aktivt i dele af projektet.
Målgruppen
Børn og unge med cerebral parese i alderen 11-15 år, der går i almen folkeskole.
Forældrene anses også som forsøgsdeltagere, da de bl.a. vil blive bedt om at besvare spørgeskemaer om deres barn.
Forudsætninger
I skal kunne møde op fysisk min. to gange - enten på Rigshospitalet eller på Center for Hjerneskade.
Deltagelsen er 100 pct. frivillig, og man kan træde ud af projektet igen når som helst, uden forklaring eller konsekvenser i øvrigt.
Program
Projektdeltagelsen rummer et undersøgelsesforløb med en erfaren neuropsykolog. Det vil bl.a. inkludere anbefalinger til, hvordan eventuelle kognitive udfordringer kan håndteres i hjem og skole.
Det vil også blive foretaget en mental helbredsscreening af dig og dit barn om symptomer på mentale helbredsproblemer - herunder angst, depression, adfærdsvanskeligheder, psykotiske forstyrrelser og opmærksomhedsforstyrrelse/ADHD.
Praktisk info
Deltagelse i projektet strækker sig over to dage, hvor man kommer på besøg enten på Center for Hjerneskade på Amager eller Rigshospitalet på Østerbro.
De to besøg vil have en varighed af hhv. 2,5 og 2 timer.
Ved behov kan der aftales yderligere besøg, eller der kan arrangeres fysisk eller virtuelt rådgivningsmøde med jer som familie og relevante fagpersoner omkring barnet (fx skolelærer eller skolepsykolog).
Andet
Vil du vide mere, kan du læse nærmere her. Du er også meget velkommen til at kontakte:
Christina E. Høi-Hansen
Overlæge, professor, dr.Med.
KU og Rigshospitalet
christina.hoei-hansen@regionh.dk
Camilla Funch Uhre
Psykolog, ph.d.
Videnscenter for Klinisk Neuropsykologi
Camilla.funch.uhre.01@regionh.dk
Ønsker du at tilmelde dit barn, kan det ske via tilmeldingsknappen herunder.