Lotte Research Day

Forskningsdag: "Sammen kan vi gøre en endnu større forskel"

For andet år i træk afholder Elsass Fonden Forskningsdag for forskere, der har modtaget støtte fra fonden. Dagen bød på spændende oplæg, networking og vidensdeling om den nyeste CP-forskning.

 

Forskning er helt fundamental for at skabe blivende forandringer for mennesker med cerebral parese (CP). Derfor støtter Elsass Fonden hvert år forskningsprojekter både i Danmark og i udlandet med flere millioner kroner.

Sidste år afholdt Elsass Fonden for første gang Forskningsdag, hvor forskere, der har modtaget legater fra fonden, var inviteret til at holde oplæg om resultaterne af deres projekter.

Tirsdag d. 29. oktober blev succesen fra sidste år gentaget, da mere end 50 forskere og forskningsmedarbejdere deltog i en spændende eftermiddag i CP-forskningens tegn.

”Formålet med forskningsdagen er at øge viden om forskning i CP både i Danmark og internationalt. Samtidig håber vi, at dagen kan være med til at inspirere til fremtidige forskningsprojekter og give forskere på området mulighed for at netværke i uformelle rammer,” fortæller Pernille Kaster, forskningsmedarbejder hos Elsass Fonden, der sammen med Jens Bo Nielsen, chef for Forskning og Udvikling, har arrangeret dagen og sammensat et program med 14 spændende oplæg om den nyeste CP-forskning.

Fra gaming til identitetsskabelse

Et blik ned over dagens program og oplægsholdere viser, at fonden støtter en bred palet af forskning inden for CP. Dagens oplæg spænder bredt fra forskning i, hvordan man kan optimere træning ved hjælp af gaming til undersøgelser af identitetsskabelse i overgangen til voksenlivet.

Et tema for dagen er imidlertid på forskningsprojekter, der har til formål at udvikle nye teknologier, der kan lette dagligdagen for personer med CP.

En af dagens oplægsholdere er Lotte N. S. Andreasen Struijk, Professor og centerleder på Center for Rehabiliteringsrobotik ved Aalborg Universitet. Hendes forskningsprojekt undersøger, om computerspil, der styres ved at bruge tungen som joystick, kan hjælpe børn og unge med CP og mundmotoriske udfordringer. Forventningen er, at tungetræning kan have en positiv effekt på udfordringer med fx at tale, spise eller savle.

 

En af dagens oplægsholdere, Lotte N. S. Andreasen Struijk, professor ved Aalborg Universitet.

"Jeg ser arrangementet som en god mulighed til at få feedback på mit eget projekt og få nogle flere kliniske perspektiver på min forskning."

 

Lotte N. S. Andreasen Struijk har glædet sig til at møde de andre CP-forskere og har valgt at tage turen fra Aalborg Universitet til Elsass Fonden i Charlottenlund i håbet om at få feedback på sin forskning:

”Jeg har især set frem til at høre om alle de spændende forskningsprojekter inden for CP og samtidig netværke med de andre forskere. Jeg ser også arrangementet som en god mulighed til at få feedback på mit eget projekt. Jeg har selv en baggrund som ingeniør, og mit projekt lægger sig tværvidenskabeligt mellem det teknologiske og kliniske, så jeg er særligt interesseret i at få nogle flere kliniske perspektiver på min forskning,” fortæller Lotte N.S. Andreasen Struijk, inden hun skal ind og høre næste oplæg.

Sammen kan vi gøre en forskel

Forskning er en vigtig og naturlig del af Elsass Fonden, hvor der arbejdes tværfagligt på at oversætte viden til praksis i et tæt samarbejde mellem forskere, fagpersoner og mennesker med CP.

Ambitionen er, at fondens forskning udgør fundamentet for bedst mulige standard af behandling, pleje og tilbud til alle med CP og deres pårørende i Danmark.

 

Jacob 4

Jacob Hübertz, adm. direktør hos Elsass Fonden, byder oplægsholderene velkommen. 

 

Derfor giver det ifølge Jacob Hübertz, adm. direktør hos Elsass Fonden, også rigtig god mening, at fonden faciliterer en dag, hvor forskerne diskuterer den nyeste CP-forskning, fortæller Jacob Hübertz:

”Med denne forskningsdag ønsker Elsass Fonden at skabe et samlingspunkt for CP-forskning i Danmark. Både for at få en opfølgning på de projekter, fonden har støttet, men også for at give forskerne mulighed for at netværke og vidensdele med hinanden, så vi sammen kan gøre en endnu større forskel for mennesker med CP,” siger Jacob Hübertz, adm. direktør hos Elsass Fonden.

 

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›
Brain Scan MRI Ultrasound WEB

Legatstøtte til forskning

Forskning og viden er en hjørnesten i ambitionen om at øge livskvaliteten for mennesker med CP. Derfor støtter fonden CP-relateret forskning i Danmark og i udlandet.

Læs mere ›
Panum 5 (1)

Forskning og udvikling

Elsass Fondens forskning er forankret i diagnosen cerebral parese. Den danner fundament for alle vores indsatser. Og vi har mange forskellige projekter i gang.

Læs mere ›