Billede 8

Ny podcast: Når CP bliver en del af familien

I ny podcast fortæller både fagpersoner og mennesker med levet erfaring om de store og tabubelagte følelser, der kan være forbundet med at få CP (cerebral parese) ind i familien.

I efteråret udkommer en ny podcast “Dansen med diagnosen”. Seriens seks afsnit handler om livets op- og nedture i familier, hvor et barn vokser op med CP. Bag podcasten står Elsass Fonden og CP Danmark. Podcastens vært, Pernille Rønnenkamp, og de to hverdagseksperter, Sigrid Stilling Netteberg og Julie Brahe Hansen, spørger til ting, vi normalt ikke taler højt om: Hvad betyder det for familien, når en diagnose som CP er en del af hverdagen – sammen med vasketøj, parforhold og alt det, der kendetegner familielivet?

I seriens seks episoder berøres en række temaer; fra hvad CP overhovedet er for en størrelse, til hvordan forskellige forståelser og tilgange til handicap påvirker den enkeltes identitet og handlemuligheder, når man vokser op med en diagnose som CP.


En podcast, der rammer lige i mellemgulvet

Podcasten går helt tæt på både glæder og sorger hos gæsterne, der i løbet af de seks episoder tæller både forældre og fagpersoner. Sigrid, der har CP og er mor, og Julie, der har en søn med CP, er podcastens hverdagseksperter og har begge fået nye indsigter med sig fra hvert afsnit.

"Vi er begge forældre med hud og hår - sådan har alle forældre det nok. Hver episode, hver gæst, hver tematik, har taget pusten fra os – hver gang. Det har ikke været nemme snakke – det handler jo om CP, men netop derfor har det været så betydningsfuldt og givende," fortæller Sigrid og Julie.   

 

Billede 26

Podcastens hverdagseksperter, Sigrid Stilling Netteberg og Julie Brahe Hansen, der begge har CP inde på livet.

 

Forældrene er alfa-omega

Podcast-virksomheden Hansen og Rønnenkamp, der består af Pernille Rønnenkamp - som også er podcastens 3. vært – og lyddesigner Kim G. Hansen, har udarbejdet podcastens ramme og sikret den røde tråd i indholdet. 

"Vi har helt fra starten af haft en fornemmelse af, at de vigtigste i hele den her podcast-proces er forældrene - hvad enten de selv har CP eller lige har fået et barn med CP. Da vi fik til opgave at bygge videre på CP Danmarks podcast “En helt særlig familie” stod det soleklart: Det skal handle om at give alle CP-forældrene derude et sted at gå hen med både det bekymrende og lykkelige," siger Pernille Rønnenkamp.

Ny viden og en styrket fællesskabsfølelse

Direktør for Elsass Fonden, Jacob Hübertz, ser med stor glæde på den nye udgivelse.

"I Elsass Fonden er vi stolte over at være medafsender af en podcast, der giver en ærlig og nærværende indsigt i forældres op- og nedture, når cerebral parese er en del af hverdagen. Det er vores håb, at “Dansen med diagnosen” kan give ny viden og styrke båndet i familier, der lever med CP," siger Jacob Hübertz.

Forældre til børn med cerebral parese (CP) har længe stået alene i mødet med en diagnose, der kan forekomme uoverskuelig, så Katrine Finke, direktør hos CP Danmark, ser også frem til at sætte fokus på forældreskabet i den nye podcast. 

"Vi er vildt begejstrede for, at alle seks episoder er lykkedes så godt, som de er. Jeg glæder mig til, at alle lytterne får lov til at vende og dreje forældreskabet i et så følsomt og nysgerrigt rum - forældreskabet fortjener intet mindre," siger Katrine Finke.

Hør podcasten her

Lyt med på første afsnit af Dansen med diagnosen her på hjemmesiden.

Podcasten er også tilgængelig på Spotify, Apple Podcasts og der, hvor du normalt finder dine podcasts.

Bag om podcasten

Elsass Fonden og CP Danmark har gennem de seneste år styrket deres samarbejde til gavn for personer med cerebral parese og deres familier. Podcasten markerer et stort kapitel i dette samarbejde.

Som de to største aktører på CP-området arbejder både CP Danmark og Elsass Fonden for at fremme forståelsen for livet med CP. De seks nye podcast er endnu et vigtigt fælles skridt mod den målsætning.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›
Stranden På Afstand

Projekt har fokus på forældres mentale sundhed

Et nyligt afsluttet forløb har været med til at øge livskvaliteten markant hos et ungt forældrepar. 

Læs mere ›