Helene Elsass skulptur

Helene Elsass Prisen

Elsass Fonden og CP Danmark uddeler én gang årligt Helene Elsass Prisen på 150.000 kr. Prisen tildeles en person eller en institution, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese.

Helene Elsass Prisen er stiftet med formålet at påskønne enkeltpersoner, organisationer eller institutioner, der gennem projekter eller anden form for aktivitet, har gjort en særlig indsats for, at mennesker med cerebral parese kan deltage og være aktive i en social kontekst. Det kan være inden for uddannelse og arbejdsmarkedet, idræt og fritid eller kunst og kultur.

Prisen gives til påskønnelse af nye initiativer og nye veje, der kan medvirke til, at mennesker med cerebral parese får bedre betingelser for at fungere i en meningsfuld dagligdag i samvær med andre.

Se en præsentation af prisen her:

 

Sådan indstiller du

Én gang om året åbner vi op for indstillinger via Elsass Fondens og CP Danmarks hjemmeside samt i bladet CP Indblik. Alle kan indstille til prisen under angivelse af navn og adresse samt en udførlig begrundelse.

Alle indstillinger behandles af et fællesudvalg bestående af direktionen i henholdsvis CP Danmark og Elsass Fonden. Dette udvalg vælger én kandidat, der efterfølgende indstilles til endelig godkendelse i CP Danmarks forretningsudvalg og i Elsass Fondens bestyrelse.

Ansatte og personer i tillidshverv i henholdsvis CP Danmark og Elsass Fonden kan ikke modtage Helene Elsass Prisen.

 


Prisoverrækkelsen

Helene Elsass Prisen uddeles én gang årligt i løbet af foråret og udgør en præmiesum på kr. 150.000.

Prisen overrækkes – så vidt muligt – af protektor for Elsass Fonden og CP Danmark, Hendes Kongelige Højhed, Prinsesse Benedikte.

Læs også...

200309 Elsassprisen TA 0720

Indstil kandidater til Helene Elsass Prisen

Hvem skal løbe med de 150.000 kr. og hæderen? Nominer din kandidat frem til og med den 10. december 2020.

Læs mere ›
Mansoor Siddiqi

Racerunning hædret med pris

Parasport Frederiksberg og landstræner i racerunning Leif Nielsen tildeles Helene Elsass Prisen 2020.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›