Panum 5 (1)

Forskning & Udvikling

Forskning er en vigtig og naturlig del af Elsass Fondens virke. Afdelingen arbejder videnskabeligt og redeligt med fokus på cerebral parese i tæt samarbejde med andre nationale og internationale forskere.  

Ambitionen er, at fondens forskning udgør fundamentet for bedst mulige standard af behandling, pleje og tilbud til alle med CP og deres pårørende i Danmark.

Fonden støtter også eksterne forskningsprojekter. Læs mere her

Udvikling og tværfaglighed

Ved siden af forskning fokuserer afdelingen på udvikling og anvendelse af nye teknologier i forbindelse med diagnosticering, behandling af CP og træning.

Forskningen er tværfaglig og inkluderer læger, ingeniører, idrætsuddannede, professorer, post.doc.’er, ph.d.-studerende, sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter og psykologer. Der er løbende tilknyttet danske og udenlandske Ph.d.-studerende og PostDocs til forskningsprojekterne.

Mitii - krop og hjernetræning

Sammen med førende forskere på hjerneskadeområdet har vi blandt andet udviklet træningskonceptet Mitii, som styrker netværkene i hjernen. Det medfører, at man får lettere ved at lære nyt og bliver hurtigere til det, man kan i forvejen. Læs mere om Mitii her.

Ønsker du et træningsforløb med Mitii, og har du cerebral parese, kan du søge Elsass Fonden om støtte.

Annual Lecture

Elsass Fonden afholder et årligt foredrag, hvor førende forskere fra hele verden inviteres til at fortælle om deres forskning. Formålet er at udvide vores forståelse af cerebral parese udenfor de gængse rammer. Læs mere her.

Klik og læs mere om forskningsafdelingens projekter herunder:

 

OPSPORING VIA BIOMARKØRER

OPSPORING VIA SCANNING

EU-PROJEKT OM IMPLEMENTERING

TIDLIG INDSATS OG KONTRAKTURER

SANSESTIMULI OG MOTORISK UDVIKLING

BEHANDLING AF KONTRAKTURER

TRÆTHED HOS VOKSNE

ERNÆRING OG FYSISK AKTIVITET

TRÆNING SOM MEDICIN?

SPASTICITET OG TRÆNING

MUNDMOTORIK OG OPERA

SPORTSCAMP SOM HABILITERING?

Læs også...

Britt Morten 2

Fra viden til praksis

I Innovation og Praksis omsætter vi viden fra forskning til konkrete indsatser og aktiviteter til gavn for mennesker med CP.

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›