Huset Nyt Web

Hvem er vi?

Elsass Fonden er en privat erhvervsdrivende fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende.

Det sker især gennem forskning, formidling af viden, udvikling af aktivitetstilbud og direkte støtte til institutioner, foreninger og den enkelte.

Se mere i videoen

 

Hvordan arbejder fonden?

I Elsass Fonden er vi optaget af at se helheden omkring mennesket med CP og få bredest mulig forståelse af ligheder og forskelle i livet med CP.

Vores forskning og viden er primært funderet i en neurovidenskabelig forståelse af hjernens betydning for vores motoriske og kognitive funktioner. På den baggrund udbyder fonden en bred vifte af viden og konkrete tilbud inden for blandt andet ernæring, udtrætning, social deltagelse og fysisk aktivitet.

Vi arbejder for at sikre mennesker med cerebral parese størst mulig uafhængighed og selvstændighed i eget liv. Men også en naturlig og positiv inklusion i samfundsfællesskabet. Det gør vi blandt andet ved at arbejde målrettet med at styrke personens oplevelse af sig selv som et kompetent og handlekraftigt individ.

I Elsass Fonden fokuserer vi på muligheder frem for begrænsninger. Og netop dét ´mindset’ prøver vi hver dag at give videre til de mange mennesker, vi er kontakt med. Med CP og uden.

Læs mere om vores arbejde her


Historien bag Elsass Fonden

Fonden blev etableret i 1975 ved en gavedisposition fra Helene Elsass, der selv havde CP. Med stiftelsen af fonden ønskede hun at hjælpe andre med cerebral parese i så vidt et omfang som muligt.

Ved Helenes død i 2003 overgik hendes formue til fonden, hvilket betød at fonden kunne indtage en mere proaktiv position og udvide sine aktiviteter fra legatuddeling til også at inkludere forsknings- og praksisaktiviteter.

Læs mere om Helene Elsass og fondens historie her

Læs også...

190304 Elsassfonden Medarbejdere Marts 2019

Hvem arbejder i fonden?

I Elsass Fonden er vi bredt sammensat på tværs af forskellige fagligheder. Se, hvem vi er, her.  

Læs mere ›
Webforside Doucet 1920X1920

Sådan arbejder vi

I Elsass Fonden arbejder vi på at skabe størst mulig livskvalitet for mennesker med cerebral parese (CP). Det sker især via forskning, udvikling, undervisning og aktivitetstilbud. 

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›