Hvem er vi?

Elsass Fonden er en privat erhvervsdrivende fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende. Det sker over en bred kam – fra forskning, formidling af viden, udvikling af aktivitetstilbud til direkte støtte til institutioner, foreninger og den enkelte.

Fonden blev etableret i 1975 ved en gavedisposition fra Helene Elsass, der selv havde CP. Med stiftelsen af fonden ønskede hun at hjælpe andre med cerebral parese i så vidt et omfang som muligt. Ved Helenes død i 2003 overgik hendes formue til fonden, hvilket betød at fonden kunne indtage en mere proaktiv position og udvide sine aktiviteter fra legatuddeling til også at inkludere forsknings- og praksisaktiviteter.

Læs mere om Helene Elsass og fondens historie her

Et holistisk perspektiv

I Elsass Fonden forsøger vi at se det hele menneske med CP og dække flest mulige vinkler i forhold til livet med CP. Derfor har vi fokus på blandt andet krop, hjerne, ernæring, deltagelse og aktivitet i forskning såvel som i praksis. Vi bestræber os også på, at få viden om - og tilbyde aktiviteter til - mennesker med CP i alle aldre og på alle funktionsniveauer.

Et af vores primære mål er at sikre mennesker med cerebral parese størst mulig deltagelse i eget liv såvel som i samfundsfællesskabet. Det gør vi blandt andet ved at styrke personens oplevelse af, at være et selvstændigt og handlekraftigt individ. Vi tror på, at medindflydelse og en aktiv tilværelse er centrale bidragydere på vejen til bedst mulig livskvalitet og frihed.

I Elsass Fonden forsøger vi altid at se muligheder frem for begrænsninger. Og netop dét ´mindset’ prøver vi hver dag at give videre til de mange mennesker, vi er kontakt med. Med CP og uden.

Læs mere om vores arbejde her

Læs også...

190304 Elsassfonden Medarbejdere Marts 2019

Hvem arbejder i fonden?

I Elsass Fonden er vi bredt sammensat på tværs af forskellige fagligheder. Se, hvem vi er, her.  

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›