Huset Nyt Web

Hvem er vi?

Elsass Fonden er en privat erhvervsdrivende fond, som arbejder for at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP) og deres pårørende. Det sker over en bred kam – fra forskning, formidling af viden, udvikling af aktivitetstilbud til direkte støtte til institutioner, foreninger og den enkelte.

Fonden blev etableret i 1975 ved en gavedisposition fra Helene Elsass, der selv havde CP. Med stiftelsen af fonden ønskede hun at hjælpe andre med cerebral parese i så vidt et omfang som muligt. Ved Helenes død i 2003 overgik hendes formue til fonden, hvilket betød at fonden kunne indtage en mere proaktiv position og udvide sine aktiviteter fra legatuddeling til også at inkludere forsknings- og praksisaktiviteter.

Læs mere om Helene Elsass og fondens historie her

Se profilvideo:

 

Et holistisk perspektiv

I Elsass Fonden forsøger vi at se 'det hele menneske' og få bredest mulig viden om livet med CP. Derfor har vi en bred vifte af indsats- og fokusområder, såsom: krop, hjerne, ernæring, deltagelse og aktivitet.

Vi bestræber os desuden på, at få viden om - og tilbyde aktiviteter til - mennesker med CP i alle aldre og med alle typer af udfordringer.

Et af vores primære mål er at sikre mennesker med cerebral parese størst mulig uafhængighed og selvstændighed i eget liv. Fx via aktiv deltagelse i eget liv og samfundsfællesskabet. Det gør vi blandt andet ved at arbejde målrettet på at styrke personens oplevelse af at være et selvstændigt og handlekraftigt individ. Vi tror på, at medindflydelse og en aktiv tilværelse er centrale bidragydere på vejen til at opnå størst mulig livskvalitet for alle med CP.

I Elsass Fonden forsøger vi altid at se muligheder frem for begrænsninger. Og netop dét ´mindset’ prøver vi hver dag at give videre til de mange mennesker, vi er kontakt med. Med CP og uden.

Læs mere om vores arbejde her

Læs også...

Webforside Doucet 1920X1920

Hvordan arbejder vi?

Elsass Fonden er en proaktiv fond, der altid bestræber sig på at være på forkant med den nyeste viden på CP-området. 

Alle vores aktiviteter understøtter hinanden i ambitionen om at øge livskvaliteten for mennesker med cerebral parese (CP). 

Læs mere ›

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lær nyt. Bliv klogere på CP – og få indblik i det spændende arbejde, der foregår i Elsass Fonden og i de mange projekter, vi støtter.

TILMELD ›